• head_banner_01

Поправка и одржување на опрема за цевки за заварување

Челичните материјали се широко користени во различни градежни, индустрија, транспорт и други области, кои не можат да се одвојат од работата нависококвалитетни линии за производство на заварени цевки.Сепак, квалитетот на работата на машината за заварување цевки одредува дали може да произведе висококвалитетни челични цевки со добар изглед.Особено е важно да се направи добра работа во пуштањето во употреба и секојдневното одржување на единицата за заварени цевки, па што треба да се направи за секојдневно одржување на опремата за заварени цевки?

 

Пред сè, мора да го разбереме процесот на работа на секоја единица од единицата за заварени цевки пред употреба и да ги разбереме мерките на претпазливост во прирачникот.Потоа проверете дали опремата за заварени цевки работи нормално.За време на употребата, работете според процедурите за работа во прирачникот и навреме проверете ја стабилноста на работата на машината и не пуштајте ја опремата со преоптоварување.Во овој поглед, ztzg ќе обезбеди професионални услуги за склопување на нашите клиенти и ќе обезбеди детални упатства за употреба во секое време.По употребата, опремата на машината за цевки за заварување треба да се одржува и чува во сува и проветрена средина.

 DSC00610

1. Пред работа, операторот треба да внимава да провери дали точките за подмачкување на единицата се подмачкани на место за да се осигура дека единицата може да работи и да работи нормално.За време на употребата на единицата за заварени цевки, треба да се обрне внимание на употребата на некоја синтетичка композитна маст на база на алуминиум, отпорна на високи температури, која може да спречи оштетување на единицата за заварена цевка.

 

2. Обрнете внимание на приспособувањето на еднонасочниот вентил на летечката пила во единицата за заварени цевки и обрнете внимание на синхронизацијата на брзината на производство на количката за летечка пила и челичната цевка, што може ефективно да спречи сечилото на пилата да биде оштетени.

 

3. Редовно заменете ги оштетените делови, поправете и одржувајте ја точноста, перформансите и производната ефикасност на машините и опремата.

 

Периодичното одржување на линијата за производство на цевки е незаменлив проект во одреден период на работа на различна опрема.Секојдневното одржување може да го продолжи работниот век на машината за производство на цевки, со што значително ќе се подобри ефикасноста на производството.Се разбира, изборот на производител на мелница за цевки со одличен квалитет е уште поважен.ZTZG е професионален производител на високофреквентна опрема за заварени цевки со различни спецификации, линија за сечење и машини за формирање на ладна ролна.За да ви обезбедиме поконкурентни решенија за машини за правење цевки!Контактирајте не!


Време на објавување: Февруари 10-2023
  • Претходно:
  • Следно: