• head_banner_01

Какви типови цевки може да се произведат на мелница за цевки за ERW?

Мелницата за цевки за ERW е способна да произведе широк спектар на цевки за да одговараат на различни индустриски и комерцијални апликации.

Примарните типови на цевки кои можат да се произведат вклучуваат:

- **Кружни цевки:** Овие се најчестите типови произведени во мелници за цевки за ERW и се користат интензивно во индустриите како што се транспортот на нафта и гас, структурна конструкција и водовод.

- **Квадратни и правоаголни цевки:** Мелниците за цевки за ERW исто така можат да обликуваат челични ленти во квадратни и правоаголни профили. Овие форми се претпочитаат во структурни апликации каде што силата и естетиката се важни, како што се градежни рамки и производство на мебел.

- **Овални цевки:** Помалку вообичаени, но сепак остварливи, овалните цевки може да се произведуваат на специјализирани мелници за цевки за ERW. Тие се користат во апликации кои бараат уникатен профил додека го одржуваат структурниот интегритет и јачината на кружните цевки.

圆管不换模具-白底图 (1)

Разновидноста на мелниците за цевки за ERW овозможува приспособување на димензиите на цевките, дебелини на ѕидови и оценки на материјали. Оваа флексибилност осигурува дека производителите можат да ги исполнат специфичните барања на проектот и да се придржуваат до индустриските стандарди. Без разлика дали се работи за стандардни големини или специјализирани профили, цевките за ERW нудат сигурни перформанси и економичност во широк опсег на апликации.


Време на објавување: 01.08.2024
  • Претходно:
  • Следно: