• head_banner_01

Кои се принципите на работа на овие типови машини за челични цевки?

Принципите на работа варираат во зависност од типот на машините за челични цевки:

- ** ERW Pipe Mills **:Работете со поминување на челични ленти низ серија валјаци кои ги обликуваат во цилиндрични цевки. Високофреквентните електрични струи потоа се користат за загревање на рабовите на лентите, создавајќи завари додека лентите се притискаат заедно. Овој метод обезбедува ефикасно производство на заварени цевки погодни за различни индустриски апликации.

- **Бесшевни цевководни мелници **:Започнете со загревање на цилиндрични челични заготовки на висока температура, проследено со пирсинг за да се формираат шупливи школки. Овие школки се подложени на процеси на тркалање и димензионирање за да се произведат беспрекорни цевки со униформни димензии и својства. Бесшевното производство на цевки обезбедува висока јачина, доверливост и отпорност на внатрешен притисок, што ги прави неопходни за критични апликации.

- ** Мелници за цевки за заварување HF **:Користете високофреквентно индукционо греење за да ги загреете челичните ленти по нивните рабови. Загреаните рабови потоа се притискаат заедно под притисок за да се создадат беспрекорни завари. HF заварувањето обезбедува ефикасни производствени способности со прецизна контрола врз параметрите на заварувањето, погодни за производство на цевки со постојан квалитет и перформанси.

- ** Мелници за цевки за ласерско заварување **:Користете фокусирани ласерски зраци за топење и спојување на рабовите на челичните ленти или цевки. Овој метод на бесконтактно заварување нуди предности како што се минимални зони погодени од топлина, прецизна контрола врз геометријата на заварот и способност за заварување на различни материјали. Ласерски заварените цевки ги исполнуваат строгите барања за квалитет и се омилени за апликации кои бараат висок интегритет на заварот и естетска привлечност.

Овие типови машини за челични цевки илустрираат различни производствени способности приспособени да ги задоволат специфичните барања на индустријата, обезбедувајќи оптимални перформанси и квалитет во производството на цевки.


Време на објавување: 29 јули 2024 година
  • Претходно:
  • Следно: